Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6

 
Zang & Concert Praktijk

Hoofdstraat 21     ♦      6333BE Schimmert     ♦     KvK 14108964       


 

Zanglessen - Ademhalingstechniek - Coaching


Naast haar concertpraktijk geeft Mirjam zanglessen in haar privepraktijk. De lessen worden opgebouwd en aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de zangstudent. Op ieders eigen niveau. Zo wordt er natuurlijk gewerkt aan het ontwikkelen van een goede en vooral gezonde zangtechniek. De stembanden verdienen immers een goede behandeling en verzorging, dat is het behoud van de stem.

De resonans maakt een wezenlijk onderdeel uit van een goede techniek. Net als de ademtechniek, zijn dat de twee grootste aandachtspunten bij het vormen van een goede basis. Beiden worden opgebouwd vanuit de ontspanning om overbelasting te voorkomen. Alle bijkomende facetten als tongstanden, lippen, kaak, uitspraak, het ontdekken en trainen van de spieren die bij het zingen essentieel zijn en het leren ontspannen van spieren, die we niet nodig hebben, zelfs contraproduktief zijn, worden in de lessen behandeld. Iedere les begint altijd met aandacht voor de techniek. Na goed ingezongen te zijn, wordt er verder gewerkt aan het leren zingen van liederen, aria’s , duetten enz. dat mogen ook partijen zijn, van het koor waar men wellicht bij zingt. Zo leert u de techniek ook echt toe te passen. U zult merken, dat de verworven vaardigheden in de lessen, u ook in het dagelijkse leven goed van pas kunnen komen. Een ontspannen en toch duidelijke manier van spreken, zeker handig bij het spreken voor groepen en ook het leren ontspannen door op een goede manier te ademen, kunnen het dagelijkse leven een stuk aangenamer maken. Voor leerlingen, die ook willen leren prima vista te zingen, dwz. direkt iets van blad leren zingen, zonder het stuk nog te kennen, kunnen dat aangeven, dan wordt dat in de les meegenomen. Evenals, maat en ritme, gehoor, muzikale dictees schrijven, muziektheorie enz.

 

Locatie


 

 

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

 

Vanuit Maastricht:
Neem de trein naar Meerssen en stap daar op buslijn 52 richting Heerlen. Stap uit bij het Oranjeplein te Schimmert. De Hoofdstraat is de doorgaande weg langs dit plein in de richting van de kerk. De halte is ca 100 m van de praktijk.
Neem de trein naar Valkenburg en neem daar buslijn 49 richting Geleen en stap uit aan het Oranjeplein te Schimmert. De Hoofdstraat is de doorgaande weg langs dit plein in de richting van de kerk. De halte is op ca.100 m van de praktijk.
 
Vanuit Valkenburg:
Neem bij het station in Valkenburg de buslijn 49 richting Geleen en stap uit aan het Oranjeplein te Schimmert. De Hoofdstraat is de doorgaande weg langs dit plein in de richting van de kerk. De halte is op ca. 100 m van de praktijk.
 
Vanuit Geleen:
Neem vanuit Geleen Centrum buslijn 49 richting Valkenburg en stap uit aan het Oranjeplein te Schimmert. De Hoofdstraat is de doorgaande weg langs dit plein in de richting van de kerk. De halte is op ca. 100 m van de praktijk.
 
Vanuit Sittard:
Neem iedere buslijn die naar het Busstation in Geleen Centrum gaat en stap daar over op buslijn 49 richting Valkenburg. Stap uit aan het Oranjeplein te Schimmert. De Hoofdstraat is de doorgaande weg langs dit plein in de richting van de kerk. De halte is op ca. 100 m van de praktijk.
 
Vanuit Meerssen:
Neem aan het station te Meerssen buslijn 52 richting Heerlen. Stap uit bij het Oranjeplein te Schimmert. De Hoofdstraat is de doorgaande weg langs dit plein in de richting van de kerk. De halte is op ca. 100 m van de praktijk.
 
Vanuit Heerlen:
Neem aan het station te Heerlen buslijn 52 in de richting van Meerssen. Stap uit bij het Oranjeplein te Schimmert. De Hoofdstraat is de doorgaande weg langs dit plein in de richting van de kerk. De halte is op ca. 100 m van de praktijk.

 
 

Top

© MMXIV Taurus Technologies                 Problemen of suggesties: mail de                 Laatste update: 09-11-2017